Het Programma

Per obi of gordel wordt een specifiek Jiu-Jitsu programma aangeleerd. Om de kwaliteit van onze sport te waarborgen moet de jitsuka slagen met een minimum van 70%. Pas na een geslaagd examen wordt een volgende gordel uitgereikt. 
De witte tot en met de bruine gordels worden afgelegd binnen Tengu Ryu. Het examen wordt afgenomen door de 3 lesgevers om een maximum aan objectiviteit te waarborgen. Elk examen is cumulatief, dit wil zeggen dat bv. bij het examen voor groene gordel ook de vorige gordels opnieuw gevraagd worden.
 
De Zwarte gordels (1ste, 2de en 3de Dan) worden uitgereikt na een geslaagd examen afgenomen door het Dancollege.
Zwarte gordels vanaf 4de Dan en hoger worden op basis van een kwaliteitsevaluatie door het Dancollege toegekend aan Zwarte gordels die door training hun kennis blijven verrijken.
Drie speciale gordels kunnen enkel door vrouwelijke jitsuka's behaald worden. Deze zijn speciaal ontwikkeld als verdediging tegen aanrandingen. Deze examens worden afgenomen door Burgelman Jos, 8ste Dan en voorzitter van de Hogere Raad voor Jiu-Jitsu en van het Dancollege. De graduaties worden bij  aangebracht op de gordel
Gedetailleerde informatie kan ter plaatse verkregen worden in Tengu Ryu